Stäng sidan

Södertäljebyrån invigsSödertälje turistbyrå ändrar form

Södertälje turistbyrå genomgår just nu en transformation från att vara en traditionell turistbyrå till en mötesplats och servicepunkt för Södertäljes invånare, besökare, föreningar och företagare. Södertäljebyrån är tänkt att vara en mötesplats för alla i Södertälje. En naturlig plats att kommunicera arbetet med varumärkesarbetet i Södertälje men också en plats där människor från olika delar av samhället kan mötas och hitta synergier. Syftet är att sprida kunskap, öka dialogen, och stärka utvecklingen av Södertälje.

Förutom en mötes- och informationsplats för besökare och allmänheten ska Södertäljebyrån arbeta tätare med förenings- och näringslivet i Södertälje. Syftet är att bli en mer attraktiv, och tillgänglig plats med bredare service till en större målgrupp, året runt.

Precis som tidigare finns vi fortfarande här för dig som besöker Södertälje. Hos oss får ni veta vilka sevärdheter som finns, var ni kan bo under er vistelse, vilka upplevelser och  aktiviteter ni inte får missa eller vilka kultur- och  idrottsevenemang som är på gång.  Vi erbjuder också gratis kartor och broschyrer för Södertälje kommun och närliggande städer och områden. Dessutom kan vi hjälpa er med bokning och försäljning av biljetter via Swebus Express, Ticnet och båtresor med s/s Ejdern. Biljetter säljer vi också till några av de lokala idrotts- och kulturevenemangen, t.ex. till Södertälje SK,  SBBK, Estrad, Trombon, Oktoberteatern, Ytterjärna Kulturhus och Saga Teatern. Vi har även SL-kort, Kulturarvskortet, biljetter till Strömma kanalbolaget, souvenirförsäljning och cykeluthyrning.

På den nya mötesplatsen kan invånarna ta del av samhällsinformation kring kommunens utvecklingsprojekt, framtidsplaner, men också projekt inom ekologi och hållbarhet. Vi bjuder in företag och föreningar där de kan visa upp sina verksamheter i form av temadagar. Det kan handla om mat, underhållning, eftermiddagsmusik eller utställningar – här finns möjlighet att på olika vägar sprida kunskap om sin verksamhet till en bredare målgrupp.

Varför bygger ni om turistbyrån?
Vi har märkt att fler och fler besökare söker och hittar information på webben därav har det blivit en minskning av fysiska besökare i butiken. Vi har en fin lokal på en central plats som vi vill utnyttja på bästa sätt året om, genom att anordna aktiviteter, temadagar, utställningar, föredrag m.m. för våra målgrupper. Vi känner att det är ett bra sätt att skapa ökad dialog mellan invånare, företag, föreningar, politiker och tjänstemän i kommunen och genom ökad kontakt stärker vi samverkan och utvecklingen av Södertälje.

Vad förväntas ni uppnå med den nya inriktningen?
Vi hoppas att våra invånare, företag och föreningar känner stolthet av att vistas på den nya mötesplatsen och att de blir inspirerade. Att företag och föreningar som anordnar aktiviteter på Södertäljebyrån får mervärde och känner att deras verksamheter blir exponerade på ett bra sätt som leder till att det ger affärer. Vi hoppas också att våra besökare känner sig ännu mer välkomna och blir inspirerade av Södertäljes fantastiska besöksmål, sevärdheter m.m.

Om du som företagare eller förening vill veta mer om hur du kan använda dig av Södertäljebyråns lokaler eller har idéer som du vill berätta om kontakta linda.farggren@sodertalje.se.

Informationspunkt

 

Sidan uppdaterad: 2015-11-12

Stäng sidan