Stäng sidan

3_Ejdern_Sevärdhet_foto_Ahmed Khairy IMG_0350S/S Ejdern

Ångfartyget Ejdern är världens äldsta koleldade propellerdrivna ångfartyget med sin originalmotor och är i dag klassat som ett museum. Under helger och vissa fredagar under perioden maj-augusti kan man åka med Ejdern till bland annat Birka och Adelsö, Drottningholm och Stockholm och Mariefred. Dessutom anordnar de varje år en surströmmingsresa som är väldigt populär.

Museiföreningen Ångfartyget Ejdern är en ideell förening som drivs av eldsjälar som vill hålla en bit av historia levande. De pengar som kommer in från biljettförsäljning och charter av fartyget går till att hålla henne igång med personal, kol och underhåll.

De sista åren har det blivit allt större tryck på biljettförsäljningen och två år i rad har biljettrekord slagits och Ejdern har tagit fler resenärer på sina turer än någonsin förut. Vid Borgmästarudden i Södertälje centrum, mittemot Stadsparken vid pendeltågsstationen, ligger Ejdern förankrad när hon inte är ute på tur. Antingen hoppar resenärerna på vid denna brygga eller vid Mälarhamnen vid Astras lokaler i närheten av Tom Tits Experiment. Vill man kan man även komma på vid Sandvikens brygga vid Enhörna men då måste man förboka biljetterna annars lägger hon inte till där. Biljetterna säljs på Södertäljebyrån i första hand och eventuellt resterande platser säljs på bryggan före avgång. De kan förbokas och köpas via telefon, 08-523 060 30 eller mail, info@sodertalje.nu, eller inne på Södertäljebyrån på Saltsjögatan 1.

 

Sidan uppdaterad: 2015-04-02

Stäng sidan