Stäng sidan

Drömboende

Hitta ditt drömboende

Södertälje kommun ligger mellan storstad och landsbygd, mellan hav och inland, och erbjuder flera varierade boendemiljöer. Det är alltid nära till stad, vatten och park/natur, och kollektivtrafiken är mycket god.

Du kan välja mellan att bo i en lägenhet i centrum, i något av våra fina bostadsområden med blandad bebyggelse eller mer lantligt på landsbygden. Nästan var tredje bostad är ett småhus.

Om du vill hyra ditt boende finns det ett flertal bostadsföretag att vända sig till. Vill du köpa boende hittar du ett rikt utbud bland de mäklarfirmor som finns i stan.

Vill du bygga nytt kan du köpa tomt av någon av de privata aktörer som säljer mark att bygga på eller så kan du ställa dig i kommunens tomtkö. För att få vägledning och ansökan om tillstånd vänder du dig till kommunen.

Kommunen planlägger mark för bostadsbyggande

Det pågår en förnyelse av Södertälje stadskärna som förväntas ge ungefär 300 nya centrala bostäder, många av dem med ett närläge till Kanalen, som förbinder Östersjön med Mälaren och som ger Södertälje en unik stadsbild. Till de större projekten hör även Glasberga, en ny stadsdel i Södertälje tätort, där mellan 600 och 700 nya bostäder ska byggas.

Sidan uppdaterad: 2014-05-07

Stäng sidan