Stäng sidan


Earth Week i Södertälje
Lördag den 25 mars är det Earth Hour kl 20.30 vilket betyder att vi ska släcka lampor och stänga av all överflödig elektronik för att uppmärksamma klimatfrågan. Så för att lyfta fram detta presenterar Södertälje kommun Earth week. Under en vecka kommer Södertälje ha olika aktiviteter runt om i Södertälje med fokus på mat och hållbar livsstil som är temat för årets Earth Hour. På www.sodertalje.se/earthhour hittar du hela programmet och även mer information för Earth Week.

Earth Week på Södertäljebyrån
Under Earth Week den 20-24 mars kommer Södertäljebyrån ha en utställning där hållbarhet är i fokus. Där kommer bland annat tips och ideér för en hållbarare livsstil ställas ut. För att avsluta Earth Week hålls en hållbarhetsverkstad den 25 mars med föreläsning och workshop på Södertäljebyrån kl 13.00-15.00. Ingen kan göra allt men alla kan göra något.

Program lördag den 25 mars
13.00 Inledning – Patrik Waldenström, miljönämndens ordförande
13.15 Rebecka Ryblad, projektledare Europa Direkt Södertälje om den europeiska cykelkampanjen ”Cykelkampen” som pågår den 1–31 maj.
13.30 Jordan Lane, arkitekt och projektkoordinator, samhällsbyggnadskontoret om Agri-Urban, att öka sysselsättningen inom de gröna näringarna.
13.45 Emilia Rekestad, Permakultur Sverige – hållbara odlingsmetoder
14.15 Tilltugg och mingel samt hållbarhetsverkstad, en minimässa.

Välkommen in och ta reda på hur du kan leva mer hållbart.

Sidan uppdaterad: 2017-02-27

Stäng sidan