Stäng sidan
Södertälje på 24 timmar

Södertälje på 24 timmar

Här är ett axplock av roliga saker att göra i Södertälje om du bara har några timmar på dig!

 • Aktiviteter

  Tom Tits_Ballong

  Tom tits Experiment

  Här kan hela familjen ha roligt under några timmar eller hela dagen. Inne på Tom tits Experiment finns hundratals med experiment som passar både stora och små som man själv får prova, lära, känna och klämma på. Dessutom så är deras utomhuspark öppen från maj–september och där finns ytterligare experiment, många med vatten som svalkar under heta soliga dagar!
  Mer informationwww.tomtit.se
  Tid för besöket: 2–5 tim om man vill pröva allt men inte så länge.


  Sydpoolen

  Sydpoolen

  Sydpoolen är en av Sveriges större friskvårdsanläggningar. Det finns simbassänger för motion och träning. Det finns även möjlighet till en lugn simtur där personalen tänder upp deras kandelabrar med levande ljus, bjuder på något att dricka och spelar avkopplande musik medan du simmar eller tar det lugnt i deras bubbelpool. I byggnaden finns det även ett gym, lättare restaurang och kiosk.

  Mer information: www.actic.se
  Tid för besöket: Allt från 3 tim till heldag, beroende på hur mycket du vill uppleva.


  Paril Khajadorian

  Skate- och parkourparken

  Precis intill Sydpoolen så finns en skate- och parkourpark som kan underhålla alla som håller på med sporterna, oavsett svårighetsgrad.

  Mer informationParkourparken | Skateparken
  Tid för besöket: 1–3 tim om man inte är en fantast, för då kan man enkelt spendera en heldag där.

   

 • Kultur och fritid

  Sven-Harrys Museum

  Torekällberget

  Södertäljes största museum Torekällberget är ett utomhusmuseum. Att komma hit är som att resa tillbaks i tiden till 1800-talets Sörmland, med en stadsdel där det finns friluftsmuseum, handelsbodar, café och trädgårdar och en lantlig del med gamla gårdar från trakterna och typiska djur för århundradet och Sörmland. Här kan man få klappa djuren, mata dem, hoppa i höet och njuta av en picknick i det gröna.
  Mer informationwww.sodertalje.se/torekallberget
  Tid för besöket: 3–5 tim om man planerar en lättare lunch i ett av caféerna eller picknick.


  Kulturhuset i Järna

  Kulturhuset i Ytterjärna

  I Järna finns en stor andel antroposofer och i Ytterjärna finns kulturhuset som är värt ett besök. Spännande arkitektur och fina trädgårdar, en vandringsled som tar er mellan ekologiska gårdar, en liten butik, café och restaurang som båda specialiserar sig på ekologiska och närproducerade produkter. Har ni tur är det någon föreställning på gång när ni åker dit. Här finner ni lugnet och får något för alla sinnen.
  Mer information: www.kulturhuset.nu
  Tid för besöket: 1–5 tim beroende på hur mycket ni väljer att se.


  Luna gallerian luna kulturhus

  Södertälje konsthall

  I Luna gallerian mitt i Södertälje centrum finns det Söderträlje konsthall som har olika slags utställningar som byts ut ett par gånger per år.
  Mer information: www.sodertalje.se


  Wendela Hebbes hus

  Wendela Hebbes hus

  Hela huset genomsyras av tre generationer föregångskvinnor med rötter i 1800-talet: Wendela Hebbe, journalist och författare, Signe Hebbe, operasångerska och skådespelarpedagog samt Mollie Faustman, journalist, konstnär och författare. Här kan du njuta av en lunch eller middag vid Södertälje kanal och passa på att kika in i museet som ligger i samma hus.
  Mer information: www.wendelasvanner.se


  Dock moran

  Dock Moran

  Museet har uppåt 1000 dockor inrymt i en del av ägarnas privata hem som är en liten levande gård med anor från 1880-talet.
  Mer information: www.dockmoran.se

   

Sidan uppdaterad: 2014-05-13

Stäng sidan