Stäng sidan
Slottet Engsholm 20 juni 2007 023

Vad är väl en natt på slottet?

Sätt guldkant på tillvaron och besök något av Södertäljes kungliga slott. Här finns mäktiga och mystiska slott som alla bär på en spännande historia. Kanske möter du ett och annat slottsspöke?

Det hemliga Engsholms slott

 

I sommar öppnar Stockholms hemligaste slott upp för privatgäster. Sjunk ner i salongerna för en afternoon tea eller passa på att stanna över natten. Kanske springer du på något av slottets berömda spöken?

Varför Stockholms hemligaste slott? Jo, eftersom Engsholms slott vanligtvis bara hyrs ut för konferenser, fester och bröllop. Men mellan onsdag–söndag i sommar anordnar slottet lyxiga slottsweekends med trerättersmiddagar i den vackra barockmatsalen. Under vistelsen kan du koppla av i ett skönt havsspa med vedeldat bastubad där du blickar ut över vattnet.

Oavsett om du väljer att besöka slottet över dagen eller stanna för natten – håll utkik efter slottets spöken! Engsholms långa historia har lämnat vissa avtryck från förr och slottet är därför en omtyckt plats för spökintresserade.

Besök kungliga slottet Tullgarn

Spendera en sommardag eller två på Tullgarns slott. Det mäktiga slottet är ett av Sveriges mest populära kungliga utflyktsmål.

Många kungar och drottningar har spenderat sommardagar på Tullgarns slott. Med en vacker slottspark och en storslagen utsikt från borggården där du nästan kan känna saltstänken från havet är det inte svårt att förstå.

Fika på något av slottets två kaféer, eller ta med picknick och njut av omgivningen i äppellunden eller slottsparken. I värdshuset kan du stilla shoppingsuget med historiska ting inspirerade från slottets samlingar. Avsluta dagen med ett dopp från bryggan!

Tips!

Ladda ner appen ”Kungliga promenader”, där finner du bl.a. två vandringar i den vackra Tullgarnsparken. Appen laddar du ner kostnadsfritt på App Store eller Goggle Play och den finns på svenska och engelska.

Du kan ta del av innehållet i appen oavsett var du är.

 

Sidan uppdaterad: 2020-10-21

Stäng sidan