Stäng sidan

Upptäck Södertälje i sommar!

Besök dina gamla favoritplatser eller hittar du här kanske några nya spännande besöksmål? Här kommer hälsningar från några av våra aktörer.

Välkommen till Biblioteken i Södertälje!

Att lägga sig under ett träd med en bok är ett skönt sommarnöje. Eller varför inte promenera med en ljudbok i lurarna? Biblioteken i Södertälje erbjuder många titlar att välja bland, många finns dessutom att ladda ner direkt.

Välkommen till s/s Ejdern!

I Södertälje finns något alldeles unikt…Världens äldsta koleldade propellerdrivna ångfartyg med originalmaskin Ejdern av Södertälje som byggdes 1880 och således blev 140 år gammal den 14 maj i år. På sommaren kan man resa på resor bland annat till vikingaön Birka.

Välkommen till Hagaberg!

På gångavstånd från både Södertälje centrum och Östertälje station hittar du vår lummiga park med plats för både gott fika, vila och vandrarhem. I sommarcaféet serveras enklare lunch och hembakat fikabröd och vandrarhemmet är öppet hela sommaren och erbjuder möjlighet till boende med självhushåll för t.ex. släkt och vänner som kommer på besök.

Välkomna till Kallfors!

Med personlig service, hemtrevlig och avslappnad miljö och fantastisk god mat är Kallfors ett ställe som bör upplevas!

Välkomna till Kulturbygge i Järna!

Vackert beläget vid Järnafjärden och omgivet av ekologiska kretsloppsgårdar, sörmländska skogar och öppna slätter finns plats för både själen och sinnena med ett stort utbud av kultur, konst och mat tillsammans med goda konferens-, utbildnings- och rekreationsmöjligheter.

Välkommen till våra naturreservat!

Södertäljes natur är en riktig skatt! Här finns en lång kuststräcka, berg och dalar, storskogar, myrar, sjöar och det öppna kulturlandskapet med sina hagmarker, åkrar och mäktiga lövträd. Södertäljes natur är öppen för oss alla att njuta av, uppleva och värna!

Välkommen till Quality Hotel Park i Södertälje!

Quality Hotel Park Södertälje ligger mitt i centrum nära tågstationen och hamnen. Detta charmiga hotell har stadsparken som närmaste granne och passar lika bra för affärsresenären som för semesterfiraren.

Observera att hotellet är stängt under juli.

Välkomna till Saltå Kvarn!

En mötesplats för alla som vill njuta av biologisk mångfald, uppleva naturens smaker och lära om hur näringsrik mat och hållbarhet går hand i hand. I sommar kan man bland annat köpa enklare förtäring som kaffe, bakverk och smörgåsar i butiken som kan avnjutas på verandan eller i gröngräset.

Välkommen till Skansholmen!

På Mörkös norra sida strax intill Skanssundets färjeläge ligger Skansholmen. Där finner du restaurang, affär & kiosk , café och glassbuffé, camping, gästhamn,  och en kontokortsmack.

Välkommen till Stockholm Strandby Farstanäs!

En mil söder om Södertälje ligger Järna med Stockholm strandby Farstanäs belägen på en ostörd halvö. Denna camping har ett av Stockholms finaste havsbad och ligger naturskönt i en skärgårdsliknande miljö med en vacker sandstrand som löper 350 meter längs med anläggningen.

Välkommen till Sydpoolen Actic!

En kompletta anläggningen för din livsstil! Styrke- och konditionsträning, gruppträning, vattengympa och simning. Här finns Storstockholms enda bassäng med hissnande vågor, rutschbanor, strömkanal, bubbelbädd, bubbelpool och vattenleksaker och allt bara ett stenkast från Södertälje Centrum. Det finns rikligt med parkeringsplatser.

Välkommen till Södertälje City!

Här hittar du shopping, caféer, restauranger, vackra vyer och sköna platser att njuta på. Södertälje Citys uppdrag är att aktivt öka attraktionskraft, fungera som bollplank åt handlarna/företagarna, föra löpande dialog med kommun och näringsliv för att ständigt utveckla och öka tillgängligheten samt arbeta för en levande stadskärna.

Välkommen till Södertälje Park!

Just nu utvecklas Södertälje Park till Sveriges största footgolfanläggning med hela 36 hål. Footgolf fungerar som vanlig golf, med skillnaden att du sparkar en fotboll mot hålet istället för att använda klubba.

Välkomna till Torekällberget i sommar!

Kliv rakt in i den sörmländska historien på friluftsmuseet Torekällberget. Här finns äldre bebyggelse, historiska trädgårdar och lantrasdjur som berättar om livet på 1800-talet. Flera av husen har fint bevarade interiörer och omgivande gårdsmiljöer. Missa inte heller våra trädgårdar och odlingstäppor där vi odlar äldre sorters växter.

Välkommen till Tvetagården!

Tvetagården är ett charmigt vandrarhem och hostel vid sjön Måsnaren bara 5 minuters bilresa från centrala Södertälje. Stor gratis parkering och utegym.

Sidan uppdaterad: 2020-06-05

Stäng sidan