Stäng sidan
jakob-owens-uE_N2i6-TRM-unsplash

Hösten är här!

Visst saknar vi sommaren men det är nåt visst med krispigare luft och alla starka färger som nu omger oss.
Stanna upp, fyll på med nya upplevelser och energi. Titta runt dig, kanske finns nya upplevelser precis runt hörnet.
Kom ihåg att hålla avstånd, stanna hemma om du är förkyld och tvätta händerna noga!
Njut av hösten och ta hand om varandra!

Mysiga stunder

Höstens regnruskiga dagar är perfekta för att mysa på caféer, dricka varm choklad eller testa en ny kaffesort. Med utbudet här i Södertälje kommer vi kunna fika oss genom höstens både regniga och soliga dagar. Köp något och ta med för att undvika trängsel inne på caféer och restauranger. Sätt dig ute och njut av höstens vackra färger.

Är du sugen på en kunglig touch på din fika? På Engsholms slott  kan njuta av afternoon tea i salonger som får

Slottet ligger vackert beläget på Mörkö och när du sippat färdigt på ditt te, passa på att ta färjan över till Oaxen! Här hittar du en ovanlig naturupplevelse och du får känslan av att du åkt långt bort. Kalkberget som finns på ön ger platsen både en annorlunda känsla och utseende.

Är fika i naturen mer din grej?

Med ryggsäck och matsäck och kängorna på?

Här i Södertälje behöver du inte åka långt för att komma till fina vandringsleder och områden med iordninggjorda platser om gör det extra trevligt att vara ute. Flera områden är dessutom anpassade så att det är extra lättillgängligt så att alla ska kunna njuta av naturen.

Vill du ha tips på vandringsleder och områden att upptäcka, hittar du mer information och inspiration här !

 

Picknick i lekparken

Ett annat tips på att fika ute är att ta med fikakorgen till lekparken! Eller köp med fika från ett café eller bageri och ta med barn eller barnbarn till lekparken. Enklare än så blir det inte och i Södertälje finns hela 62 lekparker.

Är det fart och adrenalin som föredras är ett besök i skate- och parkourparken det rätta! Med utsikt över kanalen svischar åkare förbi på brädor eller kickbikes. Bredvid hoppar parkour-utövare med lätthet från betongblock till betongblock. Det är lätt att ta sig hit med både buss eller bil.

 

Precis bredvid ligger äventyrsbadet Sydpoolen så passa på att förlänga äventyrslusten med ett besök på Pigges badhus. Åk i den 65 m långa vattenrutschbanan och sätt nytt rekord eller om du föredrar mer avkopplande badupplevelser kan du njuta i bubbelpoolens varma vatten och simma runt i den avslappnande lagunen.

 

Unna dig en övernattning i nybäddad säng och serverad frukost!

Har hösten rutiner snurrat på alldeles för fort och semesterkänslan är så långt bort att du knappt kan känna den längre? Ingen fara! Skäm bort dig med en övernattning, koppla av och bli omhändertagen. I Södertälje finns något för alla, från mysiga vandrarhem till moderna hotell och till och med ett slott att övernatta på.

Spana in de olika alternativen och förbered dig på beslutsångest. Kanske unnar du dig fler än en övernattning?

 

 

Höst + film = sant

Visst blir vi extra sugna på att se filmer på hösten? Att genom filmens magiska värld förflyttas till en annan värld, kanske till och med en annan dimension eller planet.

På grund av rådande omständigheter har Södertälje Stadsscen ställt in alla filmvisningar MEN via ditt bibliotekskort kan du streama filmer från hela världen från Cineasterna.

Så medan vi väntar ut pandemin och att vi åter kan njuta av filmer tillsammans, använd ditt bibliotekskort.

Läs mer om hur du gör på Bibliotekens hemsida

 

”Att läsa en bok för första gången är som att finna en ny vän, att läsa om den är som att återse en gammal bekant.”

Så sant detta kinesiska ordspråk är!

I Södertälje finns 6 bibliotek och böcker på många olika språk, i många olika genres och många olika format. Passa på att finna nya vänner eller återse gamla bekanta på biblioteken runt om i Södertälje under hösten.

Kom ihåg att du som har lånekort kan låna e-böcker, digitala tidningar, musik och filmer hemifrån!  Du hittar all information här

 

Sidan uppdaterad: 2020-10-22

Stäng sidan