Stäng sidan
Konditori lilla maräng, familj, fika

Påsklovstips

Här hittar du förslag på roliga aktiviteter under påsklovet. Södertälje bjuder på upplevelser för alla, men i år sätter vi extra fokus på utomhusaktiviteter eftersom pandemin sätter käppar i hjulen för många av aktiviteterna som vi är vana vid. Vandra, upptäck nya lekplatser, besök Torekällberget, unna dig en fika eller spana efter flyttfåglar.

Besök Torekällberget

Titta på djuren i hagarna – kanske har det fötts några lamm eller killingar? Hitta till påskpyntade fönster genom att gå en tipspromenad bland hus och gårdar med chans att vinna fina priser. I Handelsbodens butik kan du hitta karameller, korgar och mycket annat. Café Lindbloms bjuder korv med bröd samt något varmt att dricka och fikabröd. Fri entré!

Läs mer och se öppettider här 

Vandra på vandringsleder och i naturreservat

Packa ryggsäcken, snöra på skorna och ge dig ut på en av alla vandringsleder som finns i Södertälje.
Sörmlandsleden går genom Södertälje på flera ställen och i Södertälje centralort kommer du snabbt upp på Täljeleden och i Järna hittar du bland annat vackra Kustleden.

Vid Lina naturreservat finns det just nu en Pop-up stig där man bland annat kan lyssna på hur olika fåglar låter. Lyssna gör du genom att scanna en QR-kod, därför behöver du ha en smartphone med internetuppkoppling med dig. Pop-up stigen startar vid fågeltornet och är ca 2 km lång. Just nu är för övrigt ett utmärkt tillfälle att besöka fågeltornet och spana efter flyttfåglarna som precis börjat återvända efter vintern.

Läs mer om de olika vandringsmöjligheterna här 

Laga mat utomhus

Visst är det konstigt att mat som man tillagar utomhus smakar extra gott? Du som besöker något av Södertäljes 24 naturreservat får gärna tillaga mat över öppen eld, men kom ihåg att det bara får eldas på anvisad plats. Eldplatser finns utmärka på kartan på reservatsskylten eller via Naturkartan.

Eldplatser med ved finns i reservaten Lina, Moraån, Brandalsund och Yttereneby, samt Täljehus.

Karta finner du här 

Sugen på fika?

I Södertälje finns massor av fikaställen för alla smaker. Unna dig ett frasigt wienerbröd eller nybakad vaniljbulle som smälter i munnen. Köp med dig din fika hem eller ta med den ut och njut av din fika i naturen.

Läs mer om vilka caféer som finns här

Besök Järna

I Järna finns många dolda och några mer kända pärlor att upptäcka. Här hittar du kaféer och bagerier som håller hög klass. I Järna finner du också naturupplevelser idylliskt inbäddat i det Sörmländska landskapet, och butiker med lite annorlunda utbud för den som söker det mer unika.

Läs mer om utflyktsmål i Järna här

Gör en cykeltur

Pumpa däcken och ge dig ut på en tur på två hjul! I varierande miljö, runt sjöar eller hav, i landsbygd eller citymiljö. I Södertälje finns många cykelvägar och mycket att upptäcka. Till exempel är utsikten från Korpberget magnifik. Nedför branterna finns många ovanliga växter och djur. Murgrönan i bergsluttningen uppmärksammades redan under Linnés tid.

Här kan du läsa mer om utflyktsmål med cykel 

Besök en skatepark

”Sveriges bästa skatepark” har skateparken i Södertälje kallats av skateboardåkare på elitnivå. Skateparken är öppen för allmänheten i alla åldrar och är till för skateare, rollerbladeåkare och BMX- cyklister. Skateparken ligger vid Sydpoolen, en kort promenad från pendeltågsstationen i Södertälje centrum. Bredvid skateparken ligger även en parkourpark.

Läs mer här 

Träning på påsklovet med Friskis&Svettis!

Under påsklovet erbjuder Friskis&Svettis gratis träningspass för barn 6-12 år.

Den 7 april har de lagt in extra pass med Bouldering för barn i åldern 6-12 år! Man behöver inte vara medlem sedan tidigare, passen är gratis.

Läs mer om tider och hur du anmäler dig här

Besök en lekplats

Upptäck en ny lekplats! Hoppa, spring, klättra, rulla, åk rutschkana, gunga och utforska roliga, busiga och lekfulla platser tillsammans med barn eller barnbarn.

Här hittar du en karta med hela 62 lekplatser som finns i alla delar av kommunen

Fritidsgårdarna (Ung Fritid)

Havsöringscup, testa på Padel eller träna med PT på gym? Allt detta kan du som är ung testa på under påsklovet. Anmälan sker via respektive fritidsgård, senast den 31/3.

Läs mer här

Biblioteken i Södertälje

Besök nya biblioteket TIO14 i Lunagallerian som erbjuder ett bibliotek och mötesplats för dig som är mellan 10-14 år. Här kan du utforska böckernas värld men också umgås med dina vänner.

Läs mer här

Södertälje kommuns evenemangskalender

Här kan du se och läsa om vad som händer i Södertälje just nu. Bland annat aktuella konstutställningar, som till exempel Vårsalong med Galleri Zebra.

Se evenemangskalendern här

Sidan uppdaterad: 2021-04-01

Stäng sidan