Stäng sidan
sodertaljebyran.erbjuder

Södertäljebyrån – turistinformation, mötesplats & servicepunkt

Södertäljebyrån är inte bara en turistbyrå utan även en mötesplats och servicepunkt för våra invånare, företag och föreningar. Södertäljebyrån är en mötesplats för alla i Södertälje. En naturlig plats att kommunicera varumärkesarbetet i Södertälje men också en plats där människor från olika delar av samhället kan mötas och hitta synergier. Syftet är att sprida kunskap, öka dialogen, och stärka utvecklingen av Södertälje. Förutom en mötes- och informationsplats för besökare och allmänheten arbetar Södertäljebyrån med förenings- och näringslivet i Södertälje. Målet är att bli en mer attraktiv, och tillgänglig plats med bredare service till en större målgrupp, året runt.

 • Informationsbyrån, Mötesbyrån och Temabyrån

  Informationsbyrån:
  På Södertäljebyrån har vi information om det mesta som rör Södertäljes utvecklingsprojekt och framtidsplaner. Vi är din självklara källa för besöksmål, sevärdheter, evenemang, och allt annat som händer i Södertälje.
  Vi hjälper även till med bokning och försäljning av biljetter till både lokala och nationella idrotts- och kulturevenemang, bussresor, båtturer men också upplevelsekort som förhöjer värdet av Södertäljevistelsen. Här kan du köpa både Södertälje- och Sverigesouvernirer samt vykort från Södertälje.

  Mötesbyrån:
  Här kan vi träffas för att öka dialogen mellan invånare, företag, föreningar, politiker och tjänstemän i kommunen. Genom att mötas stärker vi samverkan och utvecklingen av Södertälje.

  Temabyrån:
  Det är mycket som händer runt om i Södertälje. Vi vill genom Södertäljebyrån skapa möjlighet för fler att få ta del av allt detta. Genom temadagar, presentationer och föreläsningar kan vi bli inspirerade och öka kunskap och dialog om hur vi tillsammans utvecklar Södertälje. Södertäljebyrån ligger centralt i Södertälje med gångavstånd till pendeltåget och Storgatan där stora delar butiker och gallerior finns.

  Vi vill ge våra företag, föreningar, organisationer och samarbetspartners möjligheten att på en central plats marknadsföra eller visa upp sin verksamhet genom att ha möten, workshops, presentationer, utställningar och temadagar.

 • Temaveckor

  Det annordans temaveckor som uppmärksammar och lyfter upp aktiviteter som är unika med Södertälje. Syftet är att våra invånare och besökare ska bli inspirerade, känna stolthet och lära sig någonting nytt om vår ort/destination som man kanske inte kände till tidigare. Exempel på teman som har anordnats i samarbete med föreningar, företag, organisationer och skolor är:

  -Smaka på Södertälje: lyfte upp närproducerat och ekologiskt mat.
  -Slöjda i Södertälje: handlade om slöjd som ett verktyg för integration, barn och ungdomar slöjdade på fritidsgårdar och i våran lokal. Temaveckan avslutades med en utställning.
  -Studera i Södertälje: visade utbudet av olika utbildningsmöjligheter i Södertälje
  -91:an Karlsson i Södertälje : handlade om den kända serietidningskaraktären 91:an Karlsson och dess uppkomst i Södertälje.
  – Din bild av Södertälje: Allmänheten fotade sin bild av Södertälje och deltog i en tävling samt att vi hade en utställning här på byrån.

  Temaveckor försöker vi anordna under Södertäljebyråns öppettider. Representanter från ditt företag kan finnas på plats under temaveckan för att träffa invånare, besökare och marknadsföra er verksamhet och skapa kontakt med nya kunder. Håll utkik på hemsidan för vilka teman som är på gång. Inför varje tema så försöker vi att kontakta alla som kan tänkas kunna bidra till temat eller på annat sätt delta.

  Vill du visa upp din förening eller ditt företag i samband med ett tema, eller har spännande idéer och förslag på teman är du alltid välkommen att kontakta: Linda.farggren@sodertalje.se Tel. 08-523 06931

  Allt detta är en del i vårt koncept att bli en mötesplats och stödja kommunens invånare, föreningar och företag.

 • Faciliteter

  Mötesrum
  Rum för 15 personer, sittande vid bord med fin utsikt över Marenplan.
  Modern Platt-TV för Power Point-presentationer, uppspelning av videos, m.m. (Ta med egen dator)

  Möteslokal (butiken)
  Plats för 25 sittande personer
  Mingel för upp till 70 personer
  Digital touchskärm med presentationsfunktionalitet, presentationsfjärkontroll, laserpekare.
  4 st digitala skärmar för markandsföring under temadagar
  Flexibel möblering
  Scen för presentationer, föredrag, seminarier etc.
  WIFI
  Vi bjuder på kaffe och te
  Önskar ni bjuda på övrig mat och dryck får ni stå för det själva*

  Tider
  Presentationer, workshops och föreläsningar: måndag – fredag: 07.00 – 10.00
  Temadagar och utställningar: måndag – fredag: 10.00 -18.00

  *Lokalerna lämnas givetvis i samma skick som de var när ni fick tillgång till dem.

Sidan uppdaterad: 2020-02-12

Stäng sidan