Stäng sidan
Södertälje kommun. Farstanäsbadet, Maren, Trampbåtarna, Gågatan.

Resa till Södertälje

Det är lätt att ta sig till Södertälje, vare sig du kommer via motorvägen, med regional- eller pendeltåg, med båt eller med flyg.

 • Stockholms Länstrafik

  Du kan åka kommunalt med SL:s trafik från Uppsala, Arlanda C, Stockholm C, Södertälje och Gnesta. På SL.se kan ni se exakt vilka linjer som ni kan åka med och se prisuppgifter och tider. Biljetterna gäller även på Stockholms tunnelbanor och vissa båtlinjer. Väl framme i Södertälje kan ni använda SL:s bussar för att ta er ut i kommundelarna. SL-kort kan köpas på Pressbyrån i Stockholmsregionen.

 • Sörmlandstrafiken

  Från Sörmland kan du också ta dig till Södertälje med Länstrafiken. De går bland annat från Trosa och Mariefred in till Södertälje centrum. För tider och priser besök sormlandstrafiken.se.

 • SJ

  SJ

  I Södertälje Syd stannar regionaltåg från många olika orter i Sverige. På SJ.se kan ni se mer om avgångstider, destinationer, priser och boka biljetter. Biljetter kan köpa i automaten på Södertälje Syd, på Pressbyrån i Södertälje Centrum och på Coops ATG i Telgehuset.

 • Hyra bil

  I Södertälje kan du hyra bil på flera bensinstationer och biluthyrare. Några exempel är avis.se, hertz.se, okq8.se eller cirkle K.

 • Flygplatser i närheten

  Det finns tre stora flygplatser som kan nås på cirka en timma från Södertälje. Arlanda Airport är den största med internationella ankomster och avgångar under dygnets alla timmar, varje dag i veckan. Skavsta Airport har dagliga lågprisflygningar mestadels till destinationer i Europa och Bromma Airport har mestadels nationella flygningar dagtid under veckodagarna.

  • Från alla flygplatser går det Flygbussar in till Stockholm och sedan är det lätt att ta sig till Södertälje med pendeltåget eller buss. Vissa avgångar till och från Skavsta Airport stannar även i Södertälje Syd. Även Swebus har avgångar till och från Arlanda Airport från City Terminalen i Stockholm C.
  • Det går även att åka direkt med pendeltåget som går från Uppsala till Södertälje C direkt från Arlanda C Stockholms Länstrafik, det tillkommer då en extra påstignings/avstignings avgift på Arlanda C.
  • Med SJ kan man ta regionaltåget från Arlanda och åka direkt till Södertälje Syd. Därifrån kan man sedan ta buss till resten av Södertälje kommun. Man kan också åka Sörmlandstrafikens bussar från Skavsta Airport in till Nyköping C och därifrån byta till regionaltåg till Södertälje Syd.
  • Det finns taxibolag som åker med fasta priser från flygplatserna till och från Södertälje Syd. Södertälje Taxi och TaxiKurir Södertälje är Södertälje baserade taxibolag.
  • Väljer man att åka bil till eller från flygplatserna så ligger både E4 och E20 intill Södertälje vilket gör det lättillgängligt. För att komma till eller från Arlanda Airport och Bromma Airport måste man förbi Stockholm C vilket kan medföra att man hamnar i köer, beroende på vilken tid man reser. Det är därför alltid bra att vara ute i god tid.
 • Gästhamnar

  Gästhamn

  Södertälje ligger där Mälaren och Östersjön möts och har Nordens största sluss. Mitt inne i centrum finns Södertälje Gästhamn, en blåflagg gästhamn med 90-båtplatser, bensinmack och café. I kommundelen Hölö-Mörkö finns också en gästhamn vid Skansholmens Sjökrog. Här finns en mack, båtplatser, bistro och precis intill ligger en camping plats.

Sidan uppdaterad: 2020-06-08

Stäng sidan