Stäng sidan
Naturreservat i Södertälje

Södertäljes naturreservat

Södertälje har en naturskatt att vara stolt över! I kommunen finns 24 naturreservat som ger en storslagen och levande upplevelse, fri att nyttja för oss alla året om.

Södertälje har en vackert skiftande, spännande natur. En njutbar miljö som inte minst präglar kommunens naturreservat – bara inom några mils radie kan du göra utflykter till mellanskärgård, vandra i skog, promenera längs märkta leder, paddla i fina vattendrag, klättra bland grottor och upptäcka ovanliga växter på ängar. Med en picknickkorg eller korvgrillning vid iordningställda platser med vedtravar går det att fylla sinnena med en upplevelse som ger dig eller hela din familj ett minnesvärt ögonblick.

Tre av naturreservaten – Lina, Talbyskogen och Öbacken-Bränninge – ligger nära stadskärnan. I naturreservatet Lina, bara fyra kilometer från centrum, satsar kommunen på en informationscentral om alla kommunens naturreservat som av olika anledningar anses så värdefulla att de måste skyddas.

Här hittar du mer information om vad som är på gång i naturreservaten, guidningar, skötselåtgärder, nya anordningar för friluftslivet och en del tips för planering av besök i naturreservaten. Ut och njut!

Vi har även en digital broschyr om naturreservat och utflyktsmål i Södertälje, klicka här för att se mer.

Sidan uppdaterad: 2020-06-08

Stäng sidan