Stäng sidan
En av stadsguiderna Peter Taberman.

Stadsvandring för privatpersoner och grupper

Södertälje är en mellanstor stad med över 93.000 invånare och har en rik historia fylld av spännande händelser. Vikingar kom och gick i sina stora skepp, ryssarna kom en gång och brände ned staden, någon sköt mot kyrktuppen och borgmästaren ville sänka ångfartyget Ejdern ute till havs.

Historierna är många och våra guider berättar dem mer än gärna. Året om kan vi hjälpa er att arrangerar privata stadsvandringar för både större och mindre grupper för att lära er mer om vårt fantastiska Södertälje.
En guidad stadsvandring är en spännande upplevelse som kan anpassas för olika intressen och åldrar.

Våra guider är Södertäljebor som älskar vår stad och de är alla experter på sina egna områden. T.ex. kan ni få höra mer om Sant och Sägner, När ryssarna brände staden, Skulpturer i Södertälje centrum eller om S:ta Ragnhilds kyrka.

Välj att få en stadsvandring till fots, cykel eller varför inte en längre tur med buss och se och lära er ännu mer om staden Södertälje och de olika kommundelarna. Vill ni avsluta guidningen med en måltid kan vi stanna vid en av våra restauranger efter att stadsvandringen är slut. Stadsvandringarna kan anpassas efter olika behov och önskemål.

Kontakta Södertäljebyrån för mer information eller för att boka en stadsvandring.

Under sommaren finns det varje vecka två stadsvandringar som alla kan delta på.

 

Sidan uppdaterad: 2016-04-26

Stäng sidan