Stäng sidan
Torekällberget

Tips för barnfamiljen

I Södertälje finns det massor av skoj för barn och vuxna med barnasinnet kvar! Här är några tips på platser och aktiviteter vi tror du kommer att gilla:

Tom Tits Experiment

Här kan hela familjen ha roligt under några timmar eller hela dagen. Inne på Tom tits Experiment finns hundratals med experiment som passar både stora och små som man själv får prova, lära, känna och klämma på. Dessutom så är deras utomhuspark öppen från maj–september och där finns ytterligare experiment, många med vatten som svalkar under heta soliga dagar!
Mer informationwww.tomtit.se


Sven-Harrys Museum

Torekällberget

Södertäljes största museum Torekällberget är ett utomhus museum. Att komma hit är som att resa tillbaks i tiden till 1800-talets Sörmland, med en stadsdel där det finns friluftsmuseum, handelsbodar, café och trädgårdar och en lantlig del med gamla gårdar från trakterna och typiska djur för århundradet och Sörmland. Här kan man få klappa djuren, mata dem, hoppa i höet och njuta av en picknick i det gröna.
Mer informationwww.sodertalje.se/torekallberget


Sydpoolen

Sydpoolen

Sydpoolen är en av Sveriges större friskvårdsanläggningar. Det finns simbassänger för motion och träning. Det finns även möjlighet till en lugn simtur där personalen tänder upp deras kandelabrar med levande ljus, bjuder på något att dricka och spelar avkopplande musik medan du simmar eller tar det lugnt i deras bubbelpool. I byggnaden finns det även ett gym, lättare restaurang och kiosk.
Mer information: www.actic.se


Ejdern

S/S Ejdern

Världens äldsta koleldade propellerdrivna ångfartyg med originalmaskin är Ejdern och varje sommar går hon till Birka, Mariefred, Drottningholm och Stockholm fullastad av glada resenärer från hela Sverige, och andra delar av världen. Biljetter bokas och köps hos Södertäljebyrån, eventuella överblivna biljetter säljs vid bryggan före avgång.
Mer information: Ejdern, www.ejdern.org. Birka, www.stromma.se/sv/Birka


Biblioteken

Ibland kan det vara skönt att bara sitta ned och läsa en bra bok. På Södertäljes bibliotek kan ni låna böcker och ta med till stranden, läsa en regnig dag eller på den långa bilresan.
Mer informationbibliotek.sodertalje.se/web/arena


Kopia av Luna gallerian luna kulturhus

Luna Kulturhus

Här finns något för barn och ungdomar, allt från sagostunder till pyssel och lekar för de små och de lite större kan repa med sitt band, dansa eller sy och måla.
Mer information: https://www.lunagallerian.se/butiker/lunakulturhus/


Dock moran

Dock Moran

Museet har uppåt 1000 dockor inrymt i en del av ägarnas privata hem som är en liten levande gård med anor från 1880-talet.
Mer information: www.dockmoran.se


estrad konf

Bio på Estrad, Filmettan

När det börjar bli kallt ute kan det vara skönt att sitta inne en stund. Under hösten och vintern så visas det filmer på Estrad. Filmettan är en filmklubb för barn mellan 7 till 11 år med 5 filmer under en säsong. Säsongskortet kostar 100 kr och gäller alla fem filmerna i Filmettan, enstaka biljetter säljs inte. Fri entré för medföljande vuxen från 18 år.
Biljetter köps 45 min innan filmen på biljettkassan eller på www.tickster.com

 


Ladbilslandet Nykvarn

Lådbilslandet i Nykvarn

I Lådbilslandet kör du bil på riktigt. Bilarna har riktiga motorer och körs på asfalterade vägar i en uppbyggd miniatyrstad med broar, rondeller och vägkorsningar. Lämplig ålder 3 till 8 år.
Mer informationladbilslandet.nykvarn.com


RR Vattensort

RR Vattensport

Ute i Farstanäs Havsbad och Familjecamping kan man testa på att åka vattenskoter, flyboard och roliga vattensporter såsom bananbåt, phantom tub, vattenskidor och wakeboard. En aktivitet som svalkar i sommarvärmen och lämnar oförglömliga minnen.
Mer informationwww.rrvattensport.se

Sidan uppdaterad: 2020-02-12

Stäng sidan