Stäng sidan
imgonline-com-ua-CompressToSize-CwAxGyePCD7h

Tips från bilagan!

I Södertälje finns det mycket att göra, så här får du tips på aktiviteter från bilagan.

 • Oaxen kalkbruk, kalkugnen

  Mitt på Oaxen finns Kroksbrottet som var den sista kalktäkten. De som bor på ön idag tar vatten härifrån. När ni har varit och beskådat det vackra brottet så gå gärna och se på Ettans kalkugn som numera är ett museum.

 • Padel

  Sugen på att prova något nytt men även det senaste inom kompishäng? Testa padel på Södertälje padel club! Padel är en blandning mellan tennis och squash där racketarna är platta och bollarna liknar tennisbollar. Det finns 10 stycken rykande färska banor, gratis parkering och omklädningsrum för att nämna några saker. Du kan även hyra padelrack om du bara är nyfiken för att senare slå till på ett helt eget i shopen. Padelbanorna är öppna 06:00-24:00. Hit kommer du enkelt med kommunaltrafik då banorna ligger nära Södertälje Hamnsstation på Hansavägen 6.

 • Paintball och vattensport

  Gillar du adrenalin och inte är rädd för att få blåmärken är paintball något för dig. Paintballbanorna hittar du i Wasa golf längst med genetaleden, nära Scaniarinken. Det finns 4 stycken olika spelformer och 2 stycken banor ”Warzone” och ”Bilskroten”. Paintballen är öppen 1 april – 31 oktober alla dagar 08:00-22:00. Må bäste skytt vinna!

  Skulle inte paintball vara tillräckligt för adrenalinet går det att utöva vattensporter med utgångspunkt från Farstanäs havsbad. Här hittar du vattenskoter, bananbåt, phantom tub, wakeboard och vattenskidor. Det finns något för alla åldrar!

 • Parkour- och skatepark

  Ta med din bräda på fyra hjul och gör några coola flips i Södertäljes skatepark. Om bräda inte är något för dig går det även bra att trixa med din BMX eller rollerblades. Det finns belysning om det blir svårt att slita sig innan mörkrets inbrott.

  För den våghalsige finns det en parkourpark som ligger tillsammans med skateparken vid Sydpoolen. Detta passar dig som hellre har kontakt med fötterna på marken och gillar att hoppa, rulla och använda olika tekniker för att ta dig upp eller ned från föremål. Här krävs det styrka både mentalt och fysiskt. Det är på egen risk som du använder både parkour- och skateparken och det är rekommenderat att använda hjälm, armbågs- och knäskydd. Även om det är coolt med kompisarnas autograf på armen är gips hela sommaren är inte lika kul som det kan verka.
  Parkerna är tillgänglig 24/7 och det finns avgiftsbelagdparkering i anslutning.

 • Uteschack

  Kom och koppla av ute på Saltsjötorget med ett parti jätteschack. Hoppa in på Södertäljebyrån och säg hej så får du låna schacket helt gratis i sommar! Schaket får endast användas ute på Saltsjötorget utanför Södertäljebyrån och bärs in och ut av dig som lånar det. Hjälp varandra, utmana främlingen på stan eller kör en mot en. Det finns bara en vinnare, är det du?

 • Vårdinge hembygdsförening

  Våffeldagar, hanteverksdagar och en dag där du kan smaka på gammaldags mat från Sörmland är några exempel på vad Vårdinge hembygdsförning ordnar under sommaren och hösten. Här kan du i mysig miljö lära känna Vårdinge och dess kulturarv närmare.

Sidan uppdaterad: 2020-02-12

Stäng sidan