Stäng sidan
Södertälje, Maren

Utflyktsmål i Södertälje

Välkommen till Södertälje! Södertälje är en levande stad med gamla anor som är belägen där Östersjön och Mälaren möts och förbinds genom Södertälje kanal med Nordens största sluss. Staden och dess omgivning bjuder på många spännande besöksmål för stora och små.

 Torekällberget

1800-talsveckan

Högt uppe på ett berg i centrala Södertälje ligger friluftsmuseet Torekällberget. Ett besök här är en gång in i den sörmländska historien. Här finns gamla hus, trädgårdar och djur som berättar om hur livet levdes på 1800-talet. Många av våra hus har fint bevarade interiörer med omgivande trädgårdar och gårdsmiljöer. I många av husen går det att kliva in. I stadskvarteren finns café, krukmakeri, hantverksbutik och en handelsbod. Barnen leker gärna i handelsbodens lek- och pysselrum, Lillboden. Vid bondgården och torpet finns svenska lantraser såsom kaniner, getter, får, hästar och kossor. Lilltorpet är ett 1800-talstorp i miniatyr med halmhopp och klapphage (öppet maj – sept). Där kan barnen leka och få en inblick i vardagslivet förr.

Mer information: Sodertalje.se/Torekallberget


Hotell Kulturhuset
Hotell Kulturhuset

Hotell Kulturhuset (foto: Max Plunger)

Ekologiskt design- och konferenshotell i Ytterjärna, 40 min från Stockholm. Här kan du vandra runt i den vackra trädgårdsparken, titta i rosornas och fjärilarnas trädgård, blicka ut över havet från det lilla vasshuset. Här hittar du byggnader med spännande vinklar och vackra färger.

Mer information: hotellkulturhuset.se


Quality Hotel ParkQuality Hotel Park
Quality Hotel Park

 

Quality Hotel Park är beläget mitt i Södertälje nära tågstationen, gågatan och med stadens varierande kultur- och nöjesliv är
du garanterad en spännande vistelse. Här finns parkering, fri tillgång till gym samt gratis Wifi

Mer information: nordicchoicehotels.se/quality/parksodertalje/


Tom Tits Experiment - logo
En gränslös värld

Tom Tits Experiment lyfter på locket till en miljö där du väljer om du vill dyka ner i en blandning av kreativitet och kunskap eller att dra fingertopparna över ytan. På fyra hela våningsplan finns experiment som lockar både små och stora och alla mittemellan. Pröva experimenten och du får lära dig mer om allt mellan himmel och jord och i synnerhet naturvetenskap och teknik. Vi finns centralt i Södertälje och i mitten av mötet mellan människor.

Mer information: tomtit.se

 

 

Sidan uppdaterad: 2018-05-26

Stäng sidan