Stäng sidan
Södertälje, Maren

Utflyktsmål i Södertälje

Välkommen till Södertälje! Södertälje är en levande stad med gamla anor som är belägen där Östersjön och Mälaren möts och förbinds genom Södertälje kanal med Nordens största sluss. Staden och dess omgivning bjuder på många spännande besöksmål för stora och små.

 Torekällberget
1800-talsveckan på Torekällberget

1800-talsveckan

Den sörmländska historien vaknar till liv. I sommar – högt upp på ett berg i centrala Södertälje ­– väcker vi 1800-talet till liv. Smaka, prova och känn historien. Du kommer att möta hantverkare som bjuder dig att prova på. Du bjuds att smaka på kolbullar eller ärtpannkakor och leka äldre tiders lekar. Ett varitésällskap visar sina märkvärdiga konster och mystiska föremål. 1800-talsveckan inbjuder hela familjen att ta del av en magisk resa tillbaka i tiden.

Mer information: 1800talsveckan.se


Hotell Kulturhuset
Hotell Kulturhuset

Hotell Kulturhuset (foto: Max Plunger)

Ekologiskt design- och konferenshotell i Ytterjärna, 40 min från Stockholm. Här kan du vandra runt i den vackra trädgårdsparken, titta i rosornas och fjärilarnas trädgård, blicka ut över havet från det lilla vasshuset. Här hittar du byggnader med spännande vinklar och vackra färger.

Mer information: hotellkulturhuset.se


Quality Hotel ParkQuality Hotel Park
Quality Hotel Park

 

Quality Hotel Park är beläget mitt i Södertälje nära tågstationen, gågatan och med stadens varierande kultur- och nöjesliv är
du garanterad en spännande vistelse. Här finns parkering, fri tillgång till gym samt gratis Wifi

Mer information: nordicchoicehotels.se/quality/parksodertalje/


Tom Tits Experiment - logoTom Tits Experiment
En gränslös värld

 

Tom Tits Experiment lyfter på locket till en miljö där du väljer om du vill dyka ner i en blandning av kreativitet och kunskap eller att dra fingertopparna över ytan. På fyra hela våningsplan finns experiment som lockar både små och stora och alla mittemellan. Pröva experimenten och du får lära dig mer om allt mellan himmel och jord och i synnerhet naturvetenskap och teknik. Vi finns centralt i Södertälje och i mitten av mötet mellan människor.

Mer information: tomtit.se

Sidan uppdaterad: 2015-05-26

Stäng sidan