Stäng sidan
Inga lindström

Tyskar har länge varit intresserade av Sverige men sedan 2004 när TV-serien Inga Lindström hade premiär i Tyskland har premiär har intresset ökat ännu mer.

Den romantiska TV-serien utspelas i typiskt svenska miljöer på olika platser i Sörmland och Östergötland, en del scener är även inspelade i Enhörna.
Miljöerna som TV-serien utspelas i är ofta landsbygd- och skärgårdsmiljöer och intresset för att uppleva dessa miljöer på riktigt är stort bland tyskarna.

 • Vad är Inga Lindström?

  Inga Lindström är en TV-produktion som det tyska produktionsbolaget Bravia Film står bakom. Serien hade premiär 2004 och sedan dess har knappt 100 avsnitt spelats in.
  Se serien via ZDFs filmarkiv. Klicka på ZDFs för att komma till filmarkivet.

 • Samarbete med andra kommuner för att locka tyska

  Södertälje samverkar med Nyköping, Oxelösund, Trosa, Linköping, Norrköping och Söderköping för att locka fler tyska turister till regionen. Satsningen består i att hitta gemensamma strategier för att utveckla turismen.

  – Tyskland är en av de viktigaste utlandsmarknaderna för oss och det här samarbetet är en jättebra möjlighet att locka fler besökare till Södertälje, säger Cissi Grape, projektledare på Södertälje kommun. Vi vet att tyskarna tycker om den sörmländska landsbygden och vi vill även visa dem vår vackra stad och skärgård. Flera scener i serien är dessutom inspelad i Enhörna, vilket gör projektet ännu roligare. Att öka antalet besökare till Södertälje är något kommunen satsar på utifrån flera perspektiv. Fler besökare medför att besöksnäringen kan växa och utvecklas, vilket i sin tur medför fler arbetstillfällen och ökad möjlighet att utveckla platsen Södertälje.

  Kommunerna kommer även att samarbeta med Visit Sweden och kommunicera gemensamt mot researrangörer, digitala kanaler, sociala media, mässor och nyhetsbrev.

  Ett exempel på samverkan är den gemensamma webbsidan www.ingalindstrom.com som riktar sig mot den tyska privatresemarknaden. Webbsidan anknyter till den tyska succéteveserien Inga Lindström som har spelats in i olika delar av Sörmland och Östergötland och väckt ett stort intresse för att besöka den här regionen. På webbsidan profileras Södertälje som ett resmål för dem som vill uppleva ”Inga-Lindström-land”.

  Här hittar du den tyska hemsidan för samarbetet för Inga Lindström: https://www.ingalindstrom.com/

 • Tips på miljöer i Södertälje

  I Södertälje har vi fantsiskt natur, skärgård och landsbygd som är väldigt populära bland turister att besöka.
  Här är ett axplock;


  Området runt Tullgarns Slott


  Torekällberget


  Området runt Enhörna


  Området runt Järna


  Kuststräckan runt Järna

Sidan uppdaterad: 2020-02-12

Stäng sidan